Referenties

We zouden zeker weer kiezen voor Renske!

Bij de geboorte van Floris hebben we bewust gekozen voor een kraamverzorgster die als zzp’er werkt. We vonden het belangrijk om van te voren onze wensen met betrekking tot de kraamzorg met diegene door te nemen die zeer waarschijnlijk ook de zorg zou leveren. Renske verzekerde ons dat, mocht zij al in een ander gezin zijn, ze onze wensen zo goed mogelijk zou overdragen aan een collega zzp’er. Wij zijn groot voorstanders van natuurlijk opvoeden. Renske kon zich goed inleven in onze wensen en stelde verhelderende vragen als iets niet duidelijk was. Al bij het intakegesprek hadden we een heel goed gevoel over aanpak en expertise van Renske.

En toen diende Floris zich aan… Nog voordat we Renske hadden kunnen bellen, was hij er al, midden in de nacht. In overleg hebben we vervolgens besloten dat Renske om 6.00 ’s ochtends er zou zijn en ze is de hele dag gebleven. Wat heerlijk om de eerste dag de hele tijd iemand om je heen hebt, waar je op terug kan vallen: die je helpt je grenzen aan te geven bij bezoek, die helpt met de borstvoeding, die je helpt je eigen rust te bewaken en die het stimuleert om echt een band op te bouwen met je kind. En dat is de hele week zo gebleven: Renske was op de achtergrond als dat nodig was, maar kwam ook gezellig samen thee drinken. Ze voelde heel natuurlijk aan wanneer ik iets nodig had: fruit, thee, havermout of gewoon een glas water. Ze was ook heel lief voor Elise, onze oudste van ruim anderhalf. ’s Ochtends aankleden, samen eten, een boekje voorlezen of liedjes zingen, heel gezellig!

Wat betreft natuurlijk opvoeden vonden we het heel fijn dat Renske luisterde naar onze wensen en ons ook hielp herinneren aan onze idealen. We hadden van te voren een kraamweekplan geschreven, zodat het voor Renske ook duidelijk was hoe wij de zorg voor ogen hadden. Wij zouden aan iedereen Renske aanbevelen; met name aan hen die specifieke wensen hebben voor de kraamweek. We vinden dat de zorg van Renske een enorme meerwaarde heeft, als we het vergelijken met de ‘reguliere zorg’ zoals dat bij een grote kraamzorgorganisatie leveren. Deze kraamweek was onvergetelijk, en… mochten we een derde kindje krijgen, dan zouden we zeker weer kiezen voor Renske!

Julia

Renske is een superfijne kraamhulp

Renske is een superfijne kraamhulp! Geduldig, betrokken, zorgzaam en heel vriendelijk. Je merkt goed dat ze de nodige ervaring heeft en dat maakt haar erg vakkundig. Ook weet Renske van aanpakken: ze wacht niet af maar gaat gewoon lekker aan de slag. Kortom: we hebben de kraamweek met haar als heel prettig ervaren!

Jos, Manon, Senna en Dieke

In de wieg gelegd voor het beroep

In verwachting van ons eerste kindje, dan komt er veel op je af. Onder andere het regelen van kraamhulp. Wij vonden het een fijn idee dat wij van te voren (zo goed als zeker) wisten wie er zou komen, vandaar de keuze voor een zelfstandige kraamhulp. Wat hebben wij ons gelukkig geprezen met Renske als kraamverzorgster! Inmiddels is ons kleine meisje alweer 6 maanden oud, nog regelmatig denken wij terug aan de fantastische kraamweek! Wat was dat een geweldige start van ons leven als gezin.

Wij werden goed verzorgd en ondertussen leerde Renske ons met alle geduld en kundigheid hoe wij de zorg voor onze dochter op ons konden nemen. Alles was immers nieuw voor ons als kersverse ouders!

Sommige mensen zijn in de wieg gelegd voor het beroep dat ze uitvoeren, dit is bij Renske zeker het geval!
Bedankt topper!!!!

Een oase van fijnheid én ontspannen gezelligheid

Een kraamweek met Renske is er 1 uit duizenden! We kunnen oprecht zeggen dat ze met haar expertise, rust en mooie hart een aanvulling is in de al zo bijzondere kraamweek! Renske is bij onze eerste toevallig op ons pad gekomen en we hebben geen moment getwijfeld om haar bij onze tweede en derde weer te vragen! We keken er zelfs naar uit om haar weer de hele week in huis te hebben.

Ze voelt heel goed aan wat de kleine, het gezin, maar juist ook wat je als moeder nodig hebt, waardoor je in je kracht wordt gezet om de kraamweek op een hele mooie en vooral ook je eigen unieke manier te kunnen beleven. Een goede nacht werd gevierd met een speciaal ontbijtje, een theetje om even fijn met haar te praten en ondertussen had je half niet door wat voor werk er allemaal door haar verzet werd. Het was echt even een oase van fijnheid én ontspannen gezelligheid!

Renske heeft wat ons betreft het unieke vermogen om de mooie dingen uit je gezin even tot leven te brengen en er helemaal te mogen laten zijn, juist in zo’n bijzondere maar ook kwetsbare week. Ik zou elke zwangere vriendin haar als kraamverzorgster gunnen en toewensen!

 

Sjoerd Pieter, Anneleen, Ephraïm, Cephas & Noam

We fine har hiel kundich!

It wie eefkes spannend; ús ‘feste’ baakster koe net by us komme, dus der waard immen oars stjoerd. Wat foar persoan wie dit; soe se wol by ús passe? Foar ús is it gefoel by immen hiel belangryk, seker yn sa’n earste hektyske wike at je krekt wer in befalling efter de rech hawwe en je je sa ferantwurdelik fiele foar dat lytse berntsje wat je mei nei hus krigen hawwe. Je bin kwetsber en emosjoneel en afhankelik fan oaren. Je moat sykje nei de juste ferhaldingen foar de lytse poppe mar ek foar de oaren yn je gesin. Wat is it dan fyn en belangryk dat je in goede klik ha mei de baakster!

Ik wie sa bliid mei Renske! Se ferluts gjin spier doe’t ik krampachtig dudelik makke dat ik echt heel precies bin mei de wask en dat se it precies sa dwaan moest as hoe’t ik it hawwe woe. Se paste op myn lytse mantsje, op my en op de rest fan myn gesin. It wie sa fijn! Renske wist goed oan te sluten by wat wy allegear nedich hiene. Ik koe my deljaan; alles kaam goed; Renske wurke gestaach troch en al it wurk waard dien. It untbruts us oan neat. Se wie betrouwber en se doarde ek tsjin my te sizzen dat ik myn rêst nimme moest of mear ite of drinke moest. Se hie in lústerjend ear en we fine har hiel kundich! At je Renske krije as baakster, dan bin je wis fan in kundiche, professionele, leave, betrouwbere en dúdlike baakster!

Renske, do wist wol hoe wiis we mei dy wiene, mar ek fia dizze wei noch ris bedankt!

Gearte

Renske wist precies wat we nodig hadden

De geboorte van ons dochtertje Mirre,

12 juli 2016 werden wij gelukkige ouders van ons eerste kindje Mirre. De geboorte van ons eerste kindje zorgde voor een compleet nieuw en anders ingericht leven. Wij moesten ons dochtertje leren kennen en andersom. Een verantwoordelijke taak kregen wij erbij “de rol van heit en mem vervullen”. Dit was erg bijzonder maar zorgde ook voor veel vragen. Een vraag die steeds weer terug kwam was; Doen we het wel goed? Renske nam die onzekerheid bij ons weg en ze zorgde dat wij vertrouwen kregen in wat we deden. Renske wist precies wat we nodig hadden. Middagslaapjes? Daar wilde ik niet aan geloven. “Stel je voor dat ik een paar uur moest missen van deze mooie dagen”. Maar ik had ze zo hard nodig en dat zag Renske ook, zij moest voor mij beslissen, want ieder rust momentje had natuurlijk z’n positieve doorwerking op ons gezin.

Ook nam ze alle tijd om mij het borstvoeden te leren. Ze ging in verschillende houdingen (terwijl ze zelf hoog zwanger was 😉), om mij zelfstandig ons dochtertje te leren aanleggen. Ik omschrijf Renske als; Rustig, eerlijk, sfeervol, enthousiast, warm en een hart voor moeder en kind.

Het was de meest bijzondere week in ons leven. Wat fijn dat jij Renske (mijn lieve zus) hier deel van uit mocht maken. Het voelde warm en vertrouwd.

Jan, Wiegertje en Mirre

Waardevolle aanvulling voor ons

Wij hebben bewust gekozen voor zelfstandige kraamzorg, omdat wij het prettig vonden van tevoren te weten wie er bij ons in huis zou zijn (voor zover je dat kunt plannen). Ook voor onze dochter van 5 vonden wij dat een prettig idee. Helaas was onze gekozen kraamverzorgster door overmacht niet beschikbaar voor ons na de bevalling en kregen we vervangster en mede-ZZP’er Renske. Maar wat waren we blij met haar! Renske heeft veel kennis van baby (en mama) verzorging, binding, borstvoeding, en heeft altijd met veel respect voor onze wensen gehandeld. Door haar lieve aanpak richting onze baby Iselinde hebben wij vol vertrouwen kunnen genieten van onze kraamweek, ondanks mijn eigen complicaties na de bevalling. Renske luistert goed, is altijd positief en lette ook op mijn (rust)grenzen. Voor het huishouden werd goed gezorgd en omdat Renske erg goed is in het nemen van foto’s hebben wij schitterende foto’s, alsof we een fotoshoot hebben gehad!
Al met al was Renske dan ook een waardevolle aanvulling voor ons in onze kraamtijd!

Voordelen zelfstandige kraamzorg:
Voor ons is de meerwaarde van een zelfstandige kraamzorg dat je van tevoren kan plannen wie je krijgt in de kraamweek (hetzij door ovemacht niet mogelijk). Doordat je zelf iemand kan kiezen kan je je wensen en gezinseigenschappen doornemen en al op elkaar afstemmen. Hierdoor heb ik veel rust ervaren tijdens de zwangerschap: het idee dat ik iemand kon kiezen die volledig bij ons paste en ook bij mijn dochter van 5, die wat begeleiding nodig zou hebben bij het wennen aan een zusje. Daarnaast hebben wij gemerkt (na 5 kinderen en dus 5 x kraamzorg) dat zelfstandige kraamzorg meer kennis in huis heeft wat betreft borstvoeding & binding met de baby en dat ook de communicatieve vaardigheden op een hoger niveau liggen. Hierdoor hebben wij volledig kunnen genieten en rusten tijdens de kraamweek: zoals het hoort!

Larissa

Ze is een topper!

Wat hebben we weer een fantastische week gehad met de liefste Renske.
Toen ik wist dat ik zwanger was van ons 2e kindje, heb ik direct Renske gebeld om te laten weten dat ik in februari weer zou bevallen en haar weer graag een weekje in ons gezin zou willen hebben! En wat was het weer gezellig & leerzaam.
Heerlijk dat alles in die week voor je gedaan word, wasjes draaien, stofzuigen, bedden verschonen, dweilen, heerlijke stukjes fruit klaarmaken, de tafel dekken, eten maken….. Ze is een topper! Toen ze naar een week wegging, kwam ik er des te meer achter hoeveel ze eigenlijk deed, zonder dat je er om hoeft te vragen en het vaak niet eens doorhebt! Wij hebben een heerlijke week gehad en volop genoten! Dankjewol leave Reens!

Mariska