Kraamzorg regelen

Een kindje krijgen is een bijzondere tijd, met veel mooie momenten maar ook met momenten van onzekerheid en vragen. Je kunt op mijn professionaliteit en enthousiasme rekenen om er samen een onvergetelijke kraamtijd van te maken. Via ‘aanmelden’ kun je het inschrijfformulier invullen, wanneer ik deze ontvangen heb zal ik contact met je opnemen. Wil je meer informatie dan mag je altijd bellen of e-mailen. We kunnen ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik streef naar één vaste kraamverzorgende gedurende de kraamperiode. Geen wisselingen tijdens de kraamweek maar één vertrouwd gezicht vanaf de inschrijving tot de kraamperiode. Mocht er door ziekte of andere uitzonderingsgevallen toch een wisseling plaatsvinden, dan zorg ik altijd voor een goede overdracht aan een van mijn collega’s uit de regio of via een kraamzorgorganisatie. Zowel mijn collega’s als de kraamzorgorganisaties hebben contracten met alle zorgverzekeraars, je bent dus verzekerd van goede en professionele zorg.

Collega’s uit de regio:

Kraamtijd & Zo
Kraam met zorg
By Gryt
Wilma Kraamzorg
Kraamzorg Evelien
Kraamzorg Westerkwartier

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Ik werk volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) kraamzorg. Dit is een door de zorgverzekeraars landelijk ingesteld zorgindicatiemodel. Je krijgt standaard bij de keuze voor borstvoeding 49 uur en bij kunstvoeding(fles) 45 uur zorg. Het aantal uren kraamzorg dat u toegewezen krijgt wordt verdeeld over 8 dagen, gerekend vanaf de dag van geboorte van uw kindje. De eerste indicatie wordt vastgesteld tijdens het intakegesprek, ik kom hiervoor voor de 34e week van je zwangerschap bij jou thuis. Na de bevalling vindt tijdens de kraamtijd een tweede indicatie plaats. Aan de hand daarvan zien we hoeveel uren er nodig zijn. Er geldt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage van € 4,60 (2021) Wanneer je aanvullend verzekerd bent wordt deze eigen bijdrage meestal vergoed. Bij vragen hierover neem gerust contact met mij op.