Kraamweek

Vanaf de bevalling of daarna kom ik met veel plezier voor jullie zorgen. Het gaat om jullie kraamtijd, we bespreken jullie wensen en er is veel mogelijk in overleg.

Wat je van mij kunt verwachten tijdens de kraamperiode;

De verloskundige assisteren bij de bevalling thuis of poliklinisch in het ziekenhuis.

Professionele begeleiding bij het geven van borstvoeding. Ik ben in het bezit van het borstvoedingscertificaat WHO UNICEF. Hierbij doe ik mijn uiterste best om de borstvoeding te laten slagen. Wanneer je kiest voor kunstvoeding mag je natuurlijk ook op mijn hulp rekenen, het is belangrijk dat je kiest voor de voeding waar jij je goed bij voelt en daarin zal ik je altijd ondersteunen. Ik werk volgens de 5 standaarden van BabyFriendly.

Controles van moeder en kind; aandacht voor eventuele bijzonderheden. Deze controles worden gedocumenteerd in jullie zorgdossier. Wanneer ik iets afwijkends constateer zal ik contact opnemen met je verloskundige.

Hygiëne is in de kraamtijd ook erg belangrijk. Ik maak jullie badkamer en toilet dagelijks schoon, houd de was bij en doe huishoudelijke taken zoals stofzuigen en bereid eventueel de maaltijd voor.

Wanneer er broertjes en zusjes in het gezin zijn is daar ook aandacht voor, er verandert voor hen ook veel.

Met mijn betrokkenheid en kennisoverdracht zorg ik ervoor dat ik jullie na een week met een gerust hart achterlaat. Jullie zijn er klaar voor om zonder mij verder te gaan. Ik draag de laatste dag de zorg over aan de jeugdgezondheidszorg, de wijkverpleegkundige zal dan contact met jullie opnemen en langskomen voor een huisbezoek. En maakt dan de eerste afspraak voor jullie bij het consultatiebureau.

Mocht je na de kraamperiode nog vragen hebben dan ben ik daarvoor bereikbaar.